четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Какво е страхова невроза?

С развитието на съвременните технологии и начинът ни на живот, за съжаление се появяват и нови видове болести. Такъв е случаят и със страховата невроза. Това е заболяване, за което е сложно да бъде описана и определена конкретната причина за неговото възникване. Предположението, което дават психотерапевтите е, че то се проявява в следствие на нарушаване на биологичните процеси в мозъка. Причина за това нарушение може да бъде преживяването на силен стрес или след прекарано продължително боледуване. Страховата невроза може да се прояви и без конкретна причина, както на практика се оказва доста често. Важно е да бъде потърсена своевременна намеса на специалист, за да не се задълбочи заболяването и да не се стигне до усложнения.

Страховата невроза е психическо състояние, което се характеризира с определен тип поведение на човека – лошо настроение, понижаване на физическата и психическата активност. Хората, страдащи от тази болест постепенно започват да губят желанието си да правят каквото и да е и ако състоянието не бъде лекувано, може да се прояви в силна форма. Тогава болният не иска дори да стане от леглото, престава да усеща вкуса на храната и губи съвсем своя апетит. Може да се каже, че почти напълно се изгубва и волята за живот.

Затова е толкова важно при установена диагноза за страхова невроза да се започне лечение веднага. В начален стадий, болният може сам да преодолее заболяването, като само използва съответните билки, за които е известно, че са единственото средство за лечение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
страхова невроза,лечение на страхова невроза